Simply Smart Com
Integration & Professional Services


טל': 0722401333             info@ssc.co.il

מילון מונחים - מערכות DVR



DVR- Digital video recording – הקלטת וידאו דיגיטלי

בעבר היה נהוג לשמור את המידע ע"ג קלטות וידאו ,כיום מערכות DVR מבוססות על מחשב והמידע נשמר באופן דיגיטלי ע"ג דיסק קשיח או ע"ג כל מדיה דיגיטלית אחרת (DVD , Disk On Key , CD ) FPS – Frame Pare Second מספר תמונות בשנייה איכות הצפייה/הקלטה של מצלמות וכרטיסי DVR נמדדים בין היתר עלפי מספר תמונות חולפות בשנייה אחת ככל שמספר התמונות בשנייה אחת גדול יותר כך איכות התמונה טובה יותר. ברץ נהוג להשתמש בשיטת שידור PAL המבוסס על 25fps.

שיטות שידור

Phase Alternating Line PAL - היא שיטת שידור טלוויזיה המקובלת במרבית מדינות העולם, כולל אירופה וישראל, בניגוד לשיטות ה-NTSC וה - SECAM המקובלות במספר מצומצם יחסית של מדינות.בשיטת PAL הווידיאו מחולק ל-25 תמונות בשנייה. כל מסגרת מחולקת לשני שדות, ובכל שדה מחצית מכמות המידע. NTSC – National Television System Committee הוא תקן לאותות וידאו, הנמצא בשימוש נרחב לשידורי טלוויזיה, במיוחד בארצות הברית, בקנדה, ביפן, ובמספר מדינות נוספות. במדינות אחרות מקובלים תקני PAL או SECAM. בתקן NTSC מכיל אות הווידיאו 29.97 תמונות בשנייה

CCD – Change Coupled Device – מצלמות מבוססות טכנולוגית CCD

הוא חיישן אלקטרואופטי שמכיל מעגל משולב ובו מערך ("מטריצה") של רכיבים בעלי קיבול, שהמטען הנצבר בהם ניתן להזרמה ולקריאה.השימוש הנפוץ ב-CCD הוא כגלאי במצלמות וידאו (אנלוגיות או דיגיטליות) או למצלמות סטילס דיגיטליות. ברכיבים אלה יש מערך של תאים פוטואלקטריים שכל אחד מהם ממיר את הספק האור הנופל עליו לזרם חשמלי. פיקסלים שאליהם מגיע הספק גבוה פולטים זרם גבוה יותר מאחרים, וכך ניתן להבחין בין אור לחושך, וגם להבחין בין רמות אפור שונות, שמספרן נקבע על ידי ביצועי ה-CCD (רגישות התאים וכמות הרעש שנוצרת בהם) והאלקטרוניקה שקוראת אותו. איכות התמונה המתקבלת תלוייה כמובן גם במספר הפיקסלים (הנע בין כמה מאות אלפים במצלמות באיכות נמוכה, למשל כאלה בטלפונים סלולריים ועד יותר מ-18 מיליון במצלמות מקצועיות).

CMOS – Complimentary Metal Semiconductor Oxide

הוא סוג של מעגל משולב המורכב משני טרנזיסטורים, NMOS ו-PMOS. רכיבי ה-CMOS נפוצים במיקרו-מעבדים, מיקרו-בקרים ומעגלים דיגיטליים ואנלוגיים אחרים.חיישן זה פחות איכותי כיום מחיישני ה CCD אך צריכת החשמל שלהם נמוכה יותר עלות הייצור זול יותר.

גודל ה CCD

המרוץ אחר הגדלת רזולוציות החיישן גורמת ליצרנים רבים לנסות ולדחוס כנה שיותר תאים בתוך שטח אריזה מסוים (גדלים של חיישני CCD הם 1/2" , 1/3" , 1/4" .

Resolution - רזולוציה

רזולוציה של מסך מחושב ע"י צמד מספרים, מספרים אלו מתארים כמה פיקסלים יש בשורה לרוחב המסך כפול מספר קווי האורך. במצלמות אבטחה מספר קווי האורך קבוע ולכן הרזולוציה תקבע לפי מספר קווי הרוחב TLV ולכן ככל שמספר קווי הרוחב גבוה יותר במצלמה כך הרזולוציה גבוהה יותר.

LUX – לוקס

הוא יחידת מידה לשטף אורי ליחידת שטח. יחידת המידה מסומנת באותיות lx.הגדרה:lx = lm/m2 .היחידה משמשת למדידת פליטה אורית (שטף אורי ליחידת שטח בפולט) והארה (שטף אורי ליחידת שטח בקולט).ההארה הנוצרת מאור השמש על פני כדור הארץ נעה בין 30,000 ל-100,000 לוקס (תלוי בקו הרוחב, בעונת השנה, בשעה ביום ובמזג האוויר). ההארה הנוצרת מאור ירח מלא היא כ-1 לוקס. ההארה המקובלת באולפני טלוויזיה היא כ-1000 לוקס.

IR -Infra Red – אינפרא אדום

טכנולוגיה המאפשרת להאיר את פני המצלמה כך שגם בתנאי חושך קשים ניתן יהיה לצפות. גלי ה IR הם למעשה גלי אור שעין האדם לא רואה אך חיישני ה CCD מסוגלים, מצלמות האינפרא מצוידות בלדים השולחים גלי אינפרא, אלה פוגעים בחפצים וחוזרים למצלמה וכך מתקבלת התמונה שאנו רואים. עוצמת האור נמדדת עלפי כמות הלדים (נורות אינפרא) הקימות במצלמה, כמות גדולה יותר תאפשר הארה למרחק גדול יותר.

BLC – Back Light Compensation פיצוי תאורה אחורית

כאשר מצלמים אובייקטים אשר מאחריהם מקור אור חזק כמו פנס או חלון הדבר גורם לאובייקטים להיות חשוכים תכונת ה BLC מאפשר שהאובייקט יראה ברור אך מנגד הדבר יגרום לכך שהרקע יראה בהיר מדי.

AGC – Auto Gain Control – בקרת תאורה אוטומטי

הגברת אות הוידיאו כאשר קיים כמות אור נמוכה נשלט באופן אוטומטי ע"י מעגל אלקטרוני, למרבה הצער פעולה זו גם מגבירה לרוב את עוצמת הרעשים. קיימות מצלמות המאפשרות איזון ידני של בקרת התאורה.

PTZ – Pan Tilt Zoom – צידוד

מצלמות הכוללות בתוכן או מתחברות למנועים המאפשרים סיבוב המצלמה לרוחב , מעלה מטה ואפשרות תקריב- ZOOM . מצלמות אלו ניתנות לשליטה לרוב ע"י שלט קווי/אלחוטי או ע"י מערכת המותקנת במחשב.

LENS - עדשה

עדשה היא רכיב אופטי (לרוב שקוף) המשמש להסטת קרני אור ויצירת תופעות אופטיות של מיקוד או פיזור של אור. עדשות עשויות בדרך כלל מזכוכית שעברה תהליכי עיבוד שנועדו למטרה מוגדרת. השם עדשה שאול מעולם הצומח בהיות צורתה דומה לזרעי עדשים.עדשות הינן רכיב הכרחי במכשירים רבים ומגוונים, בעיקר אמצעים אופטיים כמו מצלמה, מיקרוסקופ, טלסקופ, משקפת זכוכית מגדלת וכדומה. מכשירי הדמיה שאינם אופטיים כגון מיקרוגלים ומיקרוסקופ אלקטרוני משתמשים בעדשות השונות מאוד מהעדשה האופטית. עוצמת העדשה נמדדת בדיופטר . גם בתוך העין נמצאת עדשה, עדשת העין, המשמשת לריכוז קרני האור ומיקודן על הרשתית. עדשה זו משנה את עוצמתה ובהתאם מתאימה את המיקוד שלה על ידי שרירים המשנים את צורתה.

עדשת PH – Pin Hole

עדשת PH הינה עדשה המצורפת למצלמה נסתרת , גודל העדשה הינו מיקרו מילימטרים בודדים , חיבור עדשה זו למצלמה זעירה הופכת אותה לנסתרת ומאפשרת לעקוב ולתעד אירועים מבלי שהסובבים יבחינו במצלמה.

זום אופטי – Optical Zoom

במצלמות Zoom קיימת מערכת עדשות אשר שינוי המרחק בין עדשה לעדשה גורם לתקריב של האובייקט מבלי לפגוע באיכות התמונה.

זום דיגיטאלי – Digital Zoom

הגדלת תמונה בצורה ממוחשבת של חלק מהתצלום על אותו שטח/גודל של התמונה הגדולה, בשיטה זו איכות הצילום נפגמת מכיוון שאנו מגדילים את האובייקט ובכך מתקרבים יותר לפקסלים המרכיבים אותו, זו למעשה עיבוד תמונה ולא Zoom.